Шахтьор Донецк и Реал Мадрид завършиха при резултат 1:1 в двубой от

...
Шахтьор Донецк и Реал Мадрид завършиха при резултат 1:1 в двубой от
Коментари Харесай

Рюдигер измъкна Реал Мадрид срещу вдъхновения Шахтьор Донецк

Шахтьор Донецк и Реал Мадрид приключиха при резултат  1:1  в дуел от груповата фаза на Шампионска лига. В 46-та минута Олександър Зубков откри за домакините. Антонио Рюдигер изравни в 95-та минута с глава.

Както се и очакваше, Реал Мадрид пое контрола над срещата още от първия съдийски сигнал, само че Шахтьор дава сериозен отпор на " белите " в средата на терена. След 17 минути игра прецизен удар нямаше към нито една от вратите. В 18-та минута Бензема получи високо подаване на границата на наказателното, той съумя да си спре топката добре и стреля, само че от сложен ъгъл и право в ръцете на Трубин. 

Първата добра опция за Шахтьор пристигна в 27-та минута, когато Конопля откри с дълго подаване Бондаренко по противположния фланг, а той подаде към Зубков, който стреля, само че за жал на домакините топката излезе в корнер след рикошет от бранител в бяло.

Реал Мадрид направи страхотна офанзива в 36-та минута с няколко къси паса към наказателното, а Бензема получи късмет да стреля, само че още веднъж от дребен ъгъл и Трубин се намеси. След корнера, Бензема изведе Родриго с подаване с петичка, само че още веднъж стража на Шахтьор Донецк се намеси ослепително и остави равенството в мача. В 42-та минута Федерико Валверде също си опита шанса с удар отвън наказателното поле, който също бе изваден от стража на домакините.

Михайло Мудрик сподели страхотна техника и скорост в 43-та минута, когато с финт мина през състезател на Реал Мадрид, а по-късно стигна до наказателното поле. Мудрик подаде от левия фланг към центъра, по границата на наказателното, само че там негов съотборник не съумя да стигне до топката и да нанесе удар.

Goalless tie at the half-time in Warsaw. (0-0)
— FC SHAKHTAR ENGLISH (@FCShakhtar_eng)
Второто полувреме стартира по страховит метод за Шахтьор Донецк, домакините започнаха с добра офанзива, която Михайло Мудрик построи, той откри Михайличенко, който се бе присъединил по левия фланг. След ужасно центриране към втората греда, състезател на Реал Мадрид увисна и Зубков стреля с глава, пращайки топката във вратата на " лос бланкос " - 1:0.

Карло Анчелоти бе решен да промени развоя на дуела и пусна в игра Винисиус Жуниор и Лука Модрич в 57-та минута. Чуамени и Еден Азар напуснаха терена.

Голям пропуск лиши Шахтьор от по-голяма преднина против " кралския клуб " в 65-та минута. Ласина Траоре получи топка в наказателното и се опита да финтира вратаря. Андрий Лунин съумя да допре топката, а изгубилия равновесие Траоре стреля до момента в който падаше, само че топката се отби от напречната греда. Отново в 71-та минута домакините имаха добър късмет, този път Михайло Мудрик стреля доста рисково, само че без триумф.

Само минута по-късно и Реал Мадрид заплаши съществено вратата на украинския клуб. Подаване към Бензема можеше да приключи доста зле за домакините, само че Бондар съумя да почисти топката. Последва корнер, който бе изпълнен късо, а Тони Кроос опита да означи от надалеч, само че топката мина около вратата, само че най-опасната опция за " белите " през второто полувреме пристигна в 76-та минута, когато Винисуис съумя да центрира остро, а топката тупна на втора греда, където с плонж се опита Марко Асенсио да я стигне и прати във вратата, само че сантиметри не стигнаха на футболиста да го направи.

Винисуис Жуниор изпусна доста чиста опция за гостите в 87-та минута, когато получи центриране в наказателното поле и стреля с глава от 2-3 метра от голлинията, а топката профуча над вратата. Трубин остана на място.

Нормално, в последните минути на мача Шахтьор Донецк се прибра в половината си и разчиташе на добра отбрана, с цел да оцелее против офанзивите на Реал Мадрид.

В 92-та минута Тони Кроос прати ужасно центриране към наказателното поле на Шахтьор, а там беше присъединилия се Антонио Рюдигер, който стреля с глава, а топката мина рисково покрай гредата. Шахтьор още веднъж оцеля.

Отново Тони Кроос центрира към Антонио Рюдигер, който стигна първи до топката и бе прецизен и бе прецизен с глва в 95-та минута на дуела. Радостта на гостите обаче бе къса, тъй като и Рюдигер и вратаря на Шахтьор останаха да лежат на земята поради тежкия конфликт посред им. Рюдигер получи сериозна рана на главата и трябваше да бъде третиран от докторите на тима. Трубин остана да лежи на земята. За благополучие и с вратаря всичко беше наред.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР